воскресенье, 23 сентября 2012 г.

Як зробити весільний день незабутнім

Привіт всім відвідувачам мого блогу.  Нещодавно довелося фотографувати весілля якщо провести аналогію до музичних стилів, то в ритмі Drum & Bas, все бігом, ніякої організації, це частий феномен на українському весіллі, тому саме це спонукало мене написати цю статтю, щоб хоч трішки допомогти Вам в організації Вашого свята.
Я позиціоную себе до фотографа який любить класику, романтику. Весільні фото перш за все повинні відображати почуття, емоції, радість і навіть хвилювання, адже це перший і сподіваюсь єдиний раз у житті кожного з нас. А наше завдання, весільних фотографів та відеографів,  максимально можливо відтворити цей день на цифрових носіях та папері. Але…. Є одне але до якого повернуся незабаром. Отож молодята вирішили одружитись, перш за все визначаються з датою весілля, потім шукають заклад в якому буде відбуватись святкування, чи навпаки, дату обирають після замовлення ресторану, потім подають заяву в ЗАГС, домовляються з годинами на вінчання. Коли ці питання вирішено починається пошук костюма, весільного плаття, різних весільних аксесуарів, оформлення залу, декор сцени, можливо хтось на цьому етапі задумується про весільне фото-відео, музику, тамаду, можливо замовлять пізніше. З трепетом відбувається прогулянка по ювелірним магазинам, адже обручки – це річ яка буде супроводжувати нас все життя. Отож всі організаційні питання вирішено, все придбано, все замовлено і час наближає нас до весільного дня.  У кожного з нас задзвонив будильник, хтось готується на зачіску та мейкап, хтось має збиратись і їхати по букета, хтось грузить клавіші та колонки у машину, хтось виймає зарядку з розетки, перевіряє флешки і теж вирушає,  день, якого всі чекали, настав. В домі наречених відбуваються збори, фото-відео тут, починаєм працювати. Отож молодятка, щоб не виникало ніяких але, типу «ой, але треба вже їхати до молодої» а фото-відео матеріал ще не набраний, «ой, вже приїхав молодий, а я ще не в платті», фото-відео звичайно працює, ловить моменти, адже краще щось ніж нічого, або на прогулянці «у нас є година бо будуть сердитись батьки але треба щоб відео та фото було гарне», так батьків треба шанувати, навіть четверта Біблійна Заповідь про це говорить «шануй батька твого й матір твою, щоб тобі було добре і щоб ти довго прожив на землі». Отож щоб такого не виникало потрібно спланувати свій час, це як пишеться сценарій до фільму, так само й Ви, повинні продумати все по часу,  виділити зранку по годині на фото-відео, дати доручення дівчатам щоб викуп довго не затримували, врахувати час на переїзди, не затримуватись з гостями біля ЗАГСУ після розпису чи біля церкви після вінчання, - це все ваш час, який можна присвятити фото-відео зйомці. Ви стільки часу присвятили підготовці, оформленню свята, вибору блюд, репертуару пісень, розміру та кольору запонок, вибір весільного плаття та костюма, пошук підходящих туфлів та туфельок та інших всяких весільних дрібничок, але пам’ятайте одне – це все пройде за один день. Час від того моменту як заграє будильник до моменту як заграє музикант «Горіла сосна….» пролетить як мить, і все до чого ви так довго готувались відійде у минуле. Тому щоб залишити гарну пам’ять про цей день присвятіть достатньо часу для весільного фото та відео.
Це як обручки на руках, гарні фото, веселе відео будуть окрасою вашого дому і будуть радувати Вас десятки років супроводжуючи Вас усе Ваше життя. 

P.S. Як варіант, було б добре провести весільну фотосесію та відео зйомку в інший день, тоді б Ви присвятили весільний день Вашим гостям, а інший день собі, на практиці західних фотографів це взагалі є нормально в порядку речей

Комментариев нет:

Отправить комментарий